Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bättre sent än aldrig

Kommunen ska nu ta ställning till om Backe IF kan få ändrat arrendeavtal, vilket är kravet för att föreningen ska få stöd till en skridskobana. Lite sent, för skridskobanan är klar sedan länge:

– Vi har spelat på den hela vintern, säger Backe IF:s ordförande.

Jämtland/Härjedalens Idrottsförbund satsar en del av pengarna för att anlägga en skridskobana i Backe, under förutsättning att Strömsunds kommun ändrar arrendeavtalet med Backe IF, från fem års arrende till tio år. Kommunstyrelsen ska därför denna månad ta ställning till om man kan ändra avtalsvillkoren.

Men föreningen har redan blivit beviljad pengarna, och fått ut åtminstone en del, och skridskobanan blev klar redan förra hösten, berättar Backe IF:s ordförande Arne Carlström:

– Vi satte igång i slutet av september i fjol och började gräva. Kommunen hjälpte till med en del markarbeten. Så banan ligger där redan. Vi har spelat på den hela vintern.