Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bättre råd med färre råd

Min fingertoppskänsla säger mig att Folkpartiet kommer att bejaka en länsgemensam satsning på den filial som Nationalmuseum vill förlägga till Jamtli i Östersund. En exklusiv konsthall för unik konst, en turistfälla som länet så väl behöver. Vi har inte så många. Kulturen är viktig och det är bra om den sprids över landet.

Moderaterna har i pressen tydligt sagt nej och Socialdemokraterna lika tydligt ja. M hänvisar till ekonomin och S säger inget om hur de vill finansiera dessa nio miljoner kronor i engångskostnad.

Fakta är att landstinget sedan flera år går med stora underskott i sin verksamhet. Trots skattehöjning i år så kan det bli ett jätteunderskott i år igen, prognosen just nu är minus 60 miljoner kronor. FP vill inte att sjukvården skall betala dessa nio miljoner utan vi kommer att ha en klar finansiering då vi tar beslut om ja eller nej till satsningen.

En väg kan vara att minska den politiska budgeten nästa mandatperiod med nio miljoner kronor, vi kan minska antalet landstingsråd från fem till två stycken. Ett annat alternativ är att minska anslagen till Jamtli nästa mandatperiod med nio miljoner kronor. En självklarhet som alla partier borde ha som rättesnöre är att alla kostnader och investeringar skall vara finansierade i samband med att beslut fattas.

Här har den rödgröna majoriteten en hel del att lära. Det gör dom bra i opposition kommande fyra år.

Finn Cromberger, Folkpartist i landstinget

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel