Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bättre bio i Hoting avgörs i fullmäktige

Folkets Hus i Hoting föreslås få 200 000 kronor av kommunen för att upprusta biografen.

Frågan ska upp i kommunfullmäktige på onsdagen och i likhet med flera andra orter där kommunen bidragit med pengar handlar det om digitalisering av bion i Hoting.

Hotings byggnadsförening räknar med att digitaliseringen kostar drygt 780 000 kronor och man har beviljats finansiering med 342 000 kronor från Filminstitutet.

Tidigare har föreningen fått avslag på delfinansiering med bygdemedel från länsstyrelsen. Motiveringen var att medfinansiering saknades.

Nu hoppas man får pusselbitarna på plats genom att fullmäktige säger ja till de 200 000 kronor som kommunstyrelsen tidigare sagt ja till.

Men det saknas ändå pengar eftersom kommunen inte gått med på hela det belopp som Hotings bygdeförening begärt i ansökan till kommunen.

Förutom bättre ljud och bild, samt möjligheten att se nya filmer betydligt snabbare, räknar bygdeföreningen med att en digital bio medför att skola, företag och föreningar i större utsträckning kommer att använda Folkets Hus.