Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bättre begagnade stolar till salu!

En röd och en blå pinnstol, äldre modell, säljes till högstbjudande. Hygglig kvalitet, håller säkert över mandatperioden och fram till nästa valrörelse om fyra år.

Det kan bli en bra affär för alla politiker som trånat, tjatat, bönat och bett men inte fått en plats på stolen. Till er som under de senaste veckorna har sagt "ingen riktig valrörelsen utan att ha fått en plats på stolen".

Nu är valrörelsen snart över. Vi på LT har gjort vad vi har kunnat för att politiker på alla nivåer ska få sin röst hörd. Vi hoppas också att det har bidragit till att våra läsare väljer något annat parti än "sofflockspartiet".

Vi började redan ett år innan valet, september 2013, med att ställa samtliga partiordförande i länet mot väggen. De har ivrigt och engagerat berättat hur de, med just deras politik, ska kunna bidra till en positiv befolkningsutveckling, ett blomstrande näringsliv, en bra skola och en äldreomsorg värd namnet och mycket mera.

I nästan samtliga kommuner i länet kämpar de med dålig ekonomi men alla vill ändå se till att det blir en så bra välfärd och skola som det bara är möjligt.

Därefter fick samtiga kandidater till landstings/regionfullmäktige presentera sig och sina visioner.

Här hoppas förstås Kristdemokraterna att få tillbaka sina mandat som de tappade förra perioden. Listan toppas av en läkare och sjuksköterska så vi får väl se hur det går.

Sedan har vi Sverigedemokraterna som kandiderar till landstinget för första gången. Här hoppas de förstås på att få en plats och att något parti accepterar att samarbeta med dem. Men jag tror inte de ska hoppas för mycket.

Därefter, bra precis för en månad sedan, hände det något. Det var då LT plockade fram den röda och blå stolen och bjöd in till samtal.

Jag har personligen kånkat och burit på dessa stolar för att få partierna att välja sida. Centern gick det så där med, Eva Hellstrand hade med sig en grön häst och Per Åsling en egen mjölkkruka.

Jimmie Åkesson (SD) valde att lyfta båda stolarna upp i luften, eftersom han vill att partiet ska bli vågmästare i riksdagen.

Folkpartiet tror att det blir maktskifte i Östersunds kommun, andra tror att det blir maktskifte i landstinget men med Centern som största parti.

De flesta flaggar för maktskifte i landet, att det blir en Socialdemokratisk regering.

Medan Per Åsling (C) slår fast att hans parti kommer att rädda Alliansregeringen i ytterligare fyra år.

Jag tror att det blir en spännande valspurt, där det kommer att avgöras med målfoto. Väl mött i målfållan på söndag kväll.