Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Battlestar Galactica" får prolog

Annons


Kritikerfavoriten "Battlestar Galactica" får en avknoppning. "Caprica" kommer att utspela sig 50 år före händelserna i den populära sci fi-serien. Den nya tv-serien ska handla om de mäktiga klanerna Adama och Graystone och följa debatten kring och utvecklandet av artificiell intelligens - det som i "Battlestar Galactica" visat sig nästan bli mänsklighetens undergång.

"Caprica" har fått grönt ljus för en förstasäsong bestående av 13 avsnitt på Sci Fi Channel. De tio sista avsnitten av "Battlestar Galacticas" fjärde och avslutande säsong sänds i USA i början av nästa år. "Caprica" får premiär 2010. I några av rollerna syns Eric Stoltz, Polly Walker från "Rome" och Esai Morales från "Jericho".

-Vi hoppas kunna nå människor som aldrig ens hört talas om "Battlestar Galactica". Eftersom den utspelat sig i rymden har det funnits en mental spärr hos vissa som vi aldrig lyckats ta oss förbi. Med "Caprica" har vi inte det problemet, det ska bli ett intensivt familjedrama på en jordliknande planet, med fokus på etiska dilemman som mänskligheten snart kommer att tvingas konfrontera, säger en representant för Sci Fi Channel till branschtidningen Variety.

Mer läsning

Annons