Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BATTLEFIELD 1943

/

(EA/Dice)
Ålder: 16+
Format: Xbox 360, Playstation 3
Genre: Förstaperson/krigsaction

Annons

Betyg: 4 Det är inte en uppföljare till Dices succéspel ”Battlefield 1942”, snarare än trimmad och bantad remake för onlinebruk, till ett mycket tilltalande budgetpris.

”Battlefield 1943” släpps bara i nedladdningsbar version och har sålt i rekordtakt, både på Xbox Live och på PSN (Playstation Network).

Tre modifierade kartor från ”Battlefield 1942” finns med i spelet från början (en fjärde bana ska släppas senare).

24 spelare kan spela samtidigt i två lag online (jämfört med 64 i ”Battlefield 1942”).

Man spelar (eller krigar) antingen i USA:s marinkår eller i japanska imperiets flotta, som infanterist, sniper eller gevärskytt. Man kan också bemanna kanoner eller sätta dig bakom spakarna i ett stridsflygplan.

Jag hamnar direkt i klistret i en betongbunker som är under beskjutning av en stridsvagn. Jag lyckas snubbla ut och nerför en slänt och andas ut – bara för att bli prickad av någon sniper, somewhere.

Vi som inte är ”Battlefield 1942”-veteraner lär oss ganska snart hur saker och ting funkar, börjar hitta på banorna (Wake Island, Iwo Jima och Guadacanal), lär oss kommunicera (teamwork är viktigt) – och sedan är vi fast.

Så här mycket förstklassig onlineaction för så lite pengar finns, just nu, ingen annanstans.

Red Faction: Guerilla

Betyg: 4 50 år har gått sedan händelserna i det förra Red Faction-spelet, men oroligheterna fortsätter på planeten Mars som har koloniserats av människan.

Den här gången dras din karaktär in i motståndsrörelsen Red Faction då hans bror, som har samröre med gerillan, mördas av EDF (Earth Defense Forces).

Spelet bjuder på ett fritt sandboxupplägg där det gäller att befria olikasektioner av Mars från de fascistiska militärerna från EDF. Det handlar dels om typiska eldstrider och action, men också om spännande sabotageverksamhet. I de sistnämnda inslagen kommer huvudkaraktärens kunskap som gruvarbetare in i leken.

Du kan nämligen aptera sprängladdningar i fiendens baser och se dem sprängas i tusen bitar. Här kommer också spelets imponerande fysikmotor in i bilden. Så gott som alla byggnader i spelet går att förstöra och när de rasar samman så sker det på ett oerhört realistiskt sätt.

Handlingen känns däremot inte lika spännande och bjuder på en knastertorr historia med få höjdpunkter. Nu gör det inte särskilt mycket eftersom actionsekvenserna och den snygga grafiken gör mycket för att väga upp bristerna.

Som helhet känns Red Faction Guerillasom ett mycket trevligt actionspel.

Det påminner en del om Mercenaries, men smäller helt klart det spelet på fingrarna på de flesta fronter. Mycket lyckad sommaraction!

Mer läsning

Annons