Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Batra bjöd på humor i ett rasande tempo

/
  • Med sin bakgrund som ståuppare blandar David Batra ordvitshumor med eftertänksamhet.Foto: Håkan Luthman

Det var i stort sett fullsatt inne i Storsjöteaterns salong när David Batra på fredagskvällen underhöll. Det gick i ett rasande tempo och de flesta ämnen avhandlades i hans show ”Det här var ju tråkigt”.

Annons

Det var en lysande start på helgen. Det hela började med att på biljetterna stod det klart och tydligt att föreställningen skulle börja klockan 19. Men på affisherna stod det klart och tydligt 19.30. Naturligtvis gjorde David Batra en poäng av det också, med tanke på att hans show blivit döpt till ”Det här var ju tråkigt”.

Föreställningen är en slags spin-off av boken med samma namn. Enligt David Batra själv var det som en slags avtändning eftersom hans skivbord började bli belamrat med lappar från många olika ställen.

Och det är klart att varje lapp har en historia bakom sig. Som ”Lukta inte på maten” eller den han hittade på en offentlig toalett ”Håll snyggt”.

Det i sig blir rätt mycket ordvitshumor. Men med sin bakgrund som ståuppare så blandar han ut det med både eftertänksamhet och teorier som hur den som skrev lappen egentligen skulle ha tänkt.

Det blev ocks å en del kängor till bland annat journalister. Även om jag tvivlar på att någon journalist skrivit ”in på scenen kom en liten indisk pojke” om Batra. Han slog i genom rätt ordentliget på 1990-talet och redan då handlade det om välskrivna skämt och snygga speglingar om hur vi svenskar är.

Resultatet blev skratt i nästan en och en halv timme. Med ett litet avbrott för historien om hur han fick tinnitus.

Naturligtvis använde han sig av gamla knep som att öppna med att se ut personer i publiken och skämta om lokala saker för att få publiken med sig. Som att han tagit fel på hotell med teater i och sen med Cryptosporidium. Och att han därmed kände sig som hemma i Östersund. Vilket han säkert gjorde. Även om hans skämt om Ewert Ljusberg faktiskt inte gick hem. Men det gjorde inte så mycket. Vi som var där fick tack vare Davis Batra en riktigt rolig upplevelse.

Mer läsning

Annons