Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Båtliv i Kungsviken

Båtar i alla sorter lockade många besökare som fick chansen att prova på att åka alltifrån motorbåt till paddla kajak när det var båtens dag i Kungsgårdsviken.

Förutom att testa på motor och segelbåtar, kajak och jolle fanns också hoppborg, loppis och korvgrillning för den som hellre ville hålla sig på land.

Flera båtägare passade på att ta båten till Kungsgårdsvikens hamn under lördagen. En av dem var Lena och Björn Bergefors från Östersund. Deras båt är en gammal flottningsbåt från 1936 som fram till 60-talet flottade timmer på Ljungan. Båten heter Eldnäset och namnet kommer från byn där flottningen låg.

– Vi har haft den sen 1998 och den går väldigt fint, säger Lena Bergefors som tillsammans med maken Björn och dottern Brita tog en kopp kaffe på båtdäcket.

Bredvid hade Marita och Lage Cedervall sin båt, de hade åkt från Östersunds hamn. Med sig hade de taxen Julia som, trots van båtåkare, var skeptiskt till att kliva av båten.

– Hon gillar vatten och att bada men brukar inte hoppa i av sig själv, säger Marita Cedervall.

Ute på bryggan stod Lotta Johansson som ansvarar för provseglingen. En hel del ville prova åka segelbåt och kön ringlade sig lång bitvis.

– Den här båten rymmer 3-4 vuxna och några småbarn, säger hon och nickar mot en av segelbåtarna som är ute på provåkning.

Väl tillbaka i hamn byter passagerare plats och Lotta Johansson låter ett nytt gäng nyfikna besökare åka med ut på sjön för att testa styra båten, eller bara åka med och njuta av en stund till sjöss.

Det var båtklubben Zäta båtsport som tillsammans med Kungsgårdsvikens gästhamn anordnade båtdagen.