Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäst att vara sämst

För en tid sedan presenterade tidningen Fokus en rankning som slog fast att Bräcke var landets sämsta kommun att bo i. Man kan ha många åsikter om de kriterier Fokus utgått ifrån och man får ta en sådan undersökning med en stor nypa salt.

Förhoppningsvis tycker inte alla som bor i Bräcke att de bor i landets sämsta kommun, men att mycket kan bli bättre. Vi har fantastiska tillgångar, inte minst genom de människor som bor här, och de som flyttar hit. Valet till EU-parlamentet visade nyligen att främlingsfientliga krafter är på frammarsch i Europa. Även i Sverige mobiliserar extrema krafter på både höger- och vänsterkanten. I Bräcke kommun har vi länge haft ett generöst flyktingmottagande, och det ska vi vara stolta över! Samtidigt kan integrationen förbättras så att alla människor kan utvecklas, finna sin plats i tillvaron och bidra till vårt gemensamma samhällsbygge. Alliansregeringen har under de två senaste mandatperioderna konsekvent drivit den linjen. Vi Moderater tror på ett Sverige som håller ihop och låter alla komma till sin rätt.

Ordning och reda i de offentliga finanserna har varit grundläggande för alliansregeringens arbete. Det är också grundläggande för oss Moderater i Bräcke kommun. Om vi inte har en ekonomi i balans klarar vi inte vår välfärd. Vi har tidigare i flera sammanhang berättat hur bekymrade vi är över den ekonomiska situationen i Bräcke kommun. Därför har vi nu två år i rad lagt fram en alternativ budget, där vi har visat att vi är beredda att ta ansvar för kommunens långsiktiga utveckling.

Bräcke kommun behöver ett nytt politiskt ledarskap. En röst på Moderaterna i höstens val innebär en röst på ett ansvarstagande ledarskap, och en röst på ett öppet och välkomnande samhälle.

Att komma på sista plats i en rankning kan först verka nedslående. Men egentligen är det ju precis tvärtom! Bräcke får uppmärksamhet långt utanför kommunens gränser, som vi inte skulle ha fått om vi kommit på t.ex. plats 278. Vi har också sett att undersökningen fått igång en debatt om hur vi vill att kommunens ska utvecklas. Vi Moderater välkomnar den debatten. Och dessutom, från en jumboplats kan allt bara bli bättre.

Johan Loock (M), ordförande

Veronica Eklund (M), oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel