Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Basketligan startar förening – Westin in i styrelsen

Svenska Basketligan vässar klorna. En förening har startats, med syfte att förstärka varumärket och klubbarna.

En av ledamöterna i styrelsen är Jämtland Baskets ordförande, Sören Westin.

Beslutet togs i torsdags och syftet är alltså att stärka samarbetet mellan klubbarna och utveckla svensk basket ihop med Svenska Basketbollförbundet.

Katalysator bakom satsningen är sommarens EM-framgångar. De har gett energi till hela basketsverige.

Sören Westin berättar:

– Det händer mycket positivt kring svensk basket just nu. Inte bara EM-framgångarna utan även på arenahåll. Fler klubbar får mer moderna arenor, till exempel Örebro, som bygger till och renoverar sin hall i år. Vi börjar gå från sporthallar till arenor, vilket gör att vi kan hålla fler kringarrangemang.

– Vi har fyllt hallarna i början av serien och klubbar ökar sin publik. Spännande saker händer även i division 1, där ligan öppnas och det blir en superetta.

Hur går det med utbyggnaden av Sporthallen?

– Vad jag vet följer det tidsplanen. Man kommer att rita och handla upp under vintern och börja bygga under sommaren.

Rent konkret; vad går det att göra på kort sikt för den nya ligaföreningen?

– Till exempel jobba med varumärkesfrågor, försäljning, se hur vi kan generera mer intäkter, bland annat genom att vi tipsar varandra om idéer, men även förbättrar matcharrangemangen.

Nyvalde ordföranden, Roland Marklund, tillika ordförande i LF, säger så här i ett pressmeddelande:

– Det är dags för verkstad och jag gläds över att tillsammans med de andra föreningarna och förbundet flytta fram positionerna för svensk basket.

De senaste åren har flera klubbar i Basketligan – som startade 1992 – tagit stora kliv framåt både sportsligt och organisatoriskt. Det har skapat behov av en ökad kommunikation mellan klubbarna. Flera områden har identifierats där samarbete kan leda till stora fördelar.

Föreningen Basketligan herr kommer att samarbeta om försäljning, marknadskommunikation, spelform och ekonomi.

– Vi är övertygade om att det kommer att leda till en mycket mer attraktiv produkt, för åskådare, media och sponsorer, säger Norrköping Dolphins klubbdirektör Bosse Sundberg, som blev vald till styrelsen.

Övriga styrelseledamöter blev John Carlander, ordförande Solna Vikings och Erik Strandgren, VD för Uppsala Basket.