Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Basket | Kraftfull styrelseföryngring Bodil blir ny ordförande

Östersund
Jämtland Basket får en kvinnlig ordförande. Bodil Eriksson tar över efter Sören Westin. "Jag är både stolt, glad och en smula nervös inför uppdraget", sa hon efter årsmötet.

Östersunds basketstolthet föryngrar på spelarfronten. Med nya coachen Torbjörn Gehrke följer tre unga spelare. Styrelsen är inte sämre. Fyra veteraner försvinner och tre nya yngre ledamöter kommer in. Årsmötet nyvalde nämligen Erik Westin, Nils Johansson och förre spelaren Stefan Hellgren. Alla tre är klart yngre än sina företrädare.

– Det här känns bra. Jag känner stor iver att få börja jobba tillsammans med nya styrelsen, säger den nyvalda ordföranden.

Bodil Eriksson är ingen färsking i styrelsesammanhang. Hon har de senaste åren faktiskt skött rätt mycket av förre ordföranden Sören Westins jobb då Westin under vardagar har vistats i Stockholm. Bodil har suttit i basketstyrelsen de senaste fem åren.

När valberedningen ringde och frågade om hon ville ta klivet ända upp kändes det därför inte helt främmande.

– Visst blev jag förvånad, men samtidigt är jag väldigt engagerad i det här och brinner för uppgiften, menar hon.

Lämnade styrelsen gjorde förutom ordföranden även Ove Fahlén, Björn Persson och Göran Henriksson. Sammantaget bantades därmed styrelsen från åtta till sju ledamöter.

Som sporten berättade redan i går lämnar Sören Westin sitt uppdrag på egen begäran. Hans tid räcker inte längre, arbetspendlingen till Stockholm är för ansträngande.

Fjolåret var sportsligt godkänt. Jämtland Basket gick till slutspel för första gången på tre år. Ekonomiskt gav verksamheten ett litet överskott. Ändå kvarstår ett efterhängset tidigare underskott som nu uppgår till 432 000 kronor.

Kanske kan en möjlig seger i tvist med Skatteverket underlätta den ekonomiska tillvaron, i så fall med drygt en kvarts miljon. Tvisten gäller de sociala avgifter på domarnas resor och traktamenten som basketklubben alltjämt betalar.

Det finns en prejudicerande dom i ett liknande fall som gått emot Skatteverket. Verket har dock överklagat denna och den juridiska tvisten pågår alltså fortfarande.