Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Basket: Fyra Jämtlandsspelare uttagna i olika landslag

Fyra spelare från Jämtland och Östersund har blivit uttagna till olika landslag i Sverige.
Kvartetten är Daniel Johansson, Stina Dahlin, Olle Lundqvist och Oliver Gehrke. För de två förstnämnda hägrar ett EM-slutspel i sommar.

Fjolårets sommar gick till historien som den överlägset bästa i Jämtlands baskethistoria, med totalt 16 (!) uttagna landslagsspelare.

Uttagningarna gällde allt från 15-årslagen upp till U20, där sex spelare var med och förde Sverige upp till A-gruppen; Gustav Hansson, Mattias Markusson, Olivia Lindgren, Moa Lundqvist och Olle Lundqvist.

Sommaren 2015 blir sannolikt omöjlig att slå när det gäller att få med så pass många spelare och även graden av framgång. Men även i år finns chans till EM-spel för flera Jämtlandsspelare.

De spelare som kan bli uttagna är Mattias Markusson (U20), Daniel Johansson och Stina Dahlin (U18) samt Oliver Gehrke och Adam Johansson (U16).

De första uttagningarna i år presenterades under tisdagen och gäller det traditionella majlägret i Norrköping, 5–8 maj.

Dit får fyra spelare åka: Daniel Johansson och Stina Dahlin i H18 respektive D18-landslaget, Olle Lundqvist till H17 samt Oliver Gehrke till H16. Dessutom är pointguarden Adam Johansson uppsatt som reserv i H16.

Gemensamt för alla fyra är att de haft en synnerligen stark avslutning på seriespelet med Jämtland och Östersund. De har alla spelat avgörande roller i division 1, superettan och Damligakvalet samt division 1 och Basketligan.

Oliver Gehrke imponerade stort i helgens USM i Huskvarna, där han dubblerade och spelade både H16 och H17. Han blev följdriktigt även nominerad till All Star Team – precis som Olle Lundqvist i H17.

Tolv spelare är uttagna i trupperna och för 18-årslandslagen är lägret ett första avstamp mot sommarens EM- slutspel i Turkiet (herrar) och Bosnien/Hercegovina (damer).

Samlingarna i Norrköping följs av nya läger i Ängelholm i juni.