Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barrow provspelar för Bolton

Modou Barrow kan bli proffs i England. Den här veckan tränar och provspelar han med Bolton Wanderers. Engelsmännen tränar i Sverige och möter på torsdag danska Bröndby med ÖFK-stjärnan i laget.

Bolton spelar i Championship League, snäppet under Premier League. Det handlar om en anrik brittisk klubb som bildades redan 1874. Den mest kände spelaren som fostrats i klubben är Gary Cahill, försvarare som numera tillhör Chelsea och engelska landslaget.

Bolton är bara en i raden av proffsklubbar som är intresserade av Modou Barrow. Men från att vara intresserad till att låta en spelare träna och provspela, är steget längre.

Men Modou Barrow är alltså bjuden till Malmö för några dagars samvaro med den brittiska klubben.

– Hur det sen går i slutänden kan ingen säga, men det låter som om Bolton är klart intresserad, konstaterar ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg.

Det är ingen hemlighet att Modou Barrow en längre tid varit föremål för utländska klubbars ögon och öron. Hans vårsäsong i Superettan med många gjorda mål och ett allmänt framgångsrikt spel, med hans snabbhet i fokus, har låtit höra talas om sig.

– Vi önskar nu Barrow lycka till och blir det en affär, hoppas jag att kontraktet skrivs relativt snabbt. Det är bäst för vår del, fortsätter ÖFK-basen, som alltså inte vill ha någon långbänk.

– Nej för i så fall börjar vi komma in i höstsäsongen och då behöver vi veta hur vår spelartrupp ska se ut. Om Barrow blir kvar eller inte.

En eventuell övergång till en klubb av Bolton Wanderers kaliber kan penningmässigt handla om en övergångssumma på 5-10 miljoner svenska kronor.

Men till en början är det alltså en testmatch som Modou Barrow inbjudits till under Boltons försäsongsläger, som just nu pågår i Malmö. Men på torsdag tar man alltså bussen över Öresundsbron till Danmark för att möta ett av Danmarks bästa lag Bröndby i en vänskapsmatch.