Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barrow poängräddare i värmen

En taktisk och försvarsinriktad match tog fart i slutet när ÖFK kom tillbaka från underläge.
– Det är en poäng närmre toppen, säger Alexis Mendiola, som låg bakom Modou Barrows kvitteringsmål till 1–1.

Det hör knappast till vanligheterna med spelavbrott för vattenpauser under en fotbollsmatch i Norrland, och nog påverkades spelet av den nästan 30-gradiga värmen när ÖFK tog emot Ljungskile.

Spelet i den första halvleken var tempofattigt. Inget av lagen ville öppna upp sig i onödan utan man låg rätt i försvarsspelet i första hand. ÖFK hade många avslut, men få kändes riktigt farliga, och bortalagets ytterbackar hade gjort sin läxa och låg tätt på Modou Barrow.

I andra halvlek såg det ut på samma sätt inledningsvis. Graham Potter försökte förändra genom att tidigt byta in Taylor Morgan för att få lite tyngd och pigga ben centralt i anfallet.

Men tio minuter senare kom chansen för Ljungskile. En aggressiv press utmynnade i ett läge för högerbacken James Sinclair som avslutade distinkt. 1–0 LSK. Helt enligt taktiken, då man pressade högre jämfört med i första halvlek.

– I och med värmen vågade vi inte riktigt göra det i första halvlek, utan vi ville hålla i bollen mer. Men i andra halvlek ville vi flytta upp och sätta högre press i perioder. Så var taktiken, och chansen kom ju också på det sättet, säger Ljungskiles tränare Tor-Arne Fredheim, vars lag sedan hade läge för 2–0, men i stället tappade man initiativet och blev passiva.

Alexis Mendiola gjorde sin första hemmamatch för i år när han byttes in, och då började saker hända. Mexikanen hittade nya ytor bakom motståndarförsvaret, och efter åtta minuter på planen frispelade han Modou Barrow som tunnlade målvakten och ordnade 1–1.

– Jag såg Modous löpning, så var det bara att passa in bollen, säger Alexis Mendiola, som såg inspirerad och spelsugen ut, och det mesta gick genom honom när ÖFK tryckte på för ett segermål.

– Jag har varit helt frisk nu i ett par veckor, och i dag fick jag chansen så jag försökte ta den.

Men trots hård press i slutminuterna där ÖFK öste in inlägg mot Taylor Morgan och Modou Barrow blev det inga fler mål. Det blev inte heller någon straff när Modou Barrow fälldes, till hemmapublikens ilska. Men en poäng mot topplaget gick ändå att glädjas åt tyckte Alexis Mendiola.

– Ett bra resultat för oss. En poäng är en poäng närmare toppen.

Manager Graham Potter såg också ljuspunkter.

– Vi möter seriens näst målgladaste lag, och de har ett avslut i boxen på hela matchen. Men vi kanske kunde ha tagit tillvara på våra lägen tidigare. Första målet är alltid väldigt avgörande.