Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barrow kom till en annan värld

Swansea City är ju inte direkt en av de större klubbarna på de brittiska öarna.

Men jag behövde inte många timmar i Wales innan jag insåg att jag hamnat i en fotbollsvärld som jag aldrig tidigare hade varit i närheten av.

Här pratas det om miljoner i stället för tusenlappar. Här är fotboll religion.

Jag kommer alltid att minnas de två dygnen i Swansea när jag fick se Modou Barrow skriva ett nytt kapitel i sin fotbollssaga.

När jag fick tipset för några veckor sedan att Modou Barrow skulle gå från Östersunds FK i Superettan till Swansea City i Premier League så visste jag knappt om jag skulle våga skriva. Var jag utsatt för ett practical joke?

I dag vet vi att det inte var så och när Swansea Citys kontraktsförhandlare frågade om jag ville ta en bild när Barrow skrev på fick jag bara fram:

– Öööh, yes....please.

Overkligt var väl bara förnamnet att stå inne på Liberty Stadium och se Barrow skriva på ett Premier League-kontrakt där han från en minut till en annan ökade sin månadslön 6-7 gånger.

Jag får ofta frågan hur mycket Östersunds FK får för affären. Sanningen är att det inte går att plocka fram en siffra.

Som jag förstår det handlar det om minst 15 miljoner kronor och som mest 25 miljoner. Allt handlar om hur det går för Barrow. Får han spela ökar pengarna till ÖFK. Får han husera i U21-laget blir det den minsta siffran.

Men vad nu än slutsiffran landar på så kan jag aldrig tänk mig att Östersunds FK får göra en liknande affär i framtiden. Knappast en affär som ens är i närheten.

Hur ska det då gå för Modou Barrow i sin nya klubb? Efter att ha lyssnat på människorna i klubben så tror jag att han kommer att få spela. Han imponerade oerhört när han var här och provtränade för drygt en vecka sedan.

Flera av stjärnspelarna kom också fram efter träningen och berömde honom. När vi kom till hotellet i Swansea stod stjärnan Bafétimbi Gomis och väntade och gav Barrow en bamsekram samtidigt som han sa "Välkommen broder!"

Det har spekulerats en del att Modou Barrow ska börja i U21-laget. Men efter att ha lyssnat på tränaren Garry Monk så är inte det aktuellt för tillfället.

Monk vill se honom träna i A-laget och nu väntar jag bara på den dag som Barrow får hoppa in i hetluften i Premier League.