Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barrometerdagar med lika delar allvar och humor

Barrometerdagarna bestod av mycket allvar och mycket humor, kryddat med förstklassig musik, folkvimmel, presenter och marknad.

Årets Barrometerdagar har dragit fullt hus både på dagarna och på kvällarna. Barrometerdagarna är egentligen vård- och omsorgsförvaltningens fortbildningsdagar, men de har utvecklats och visat sig vara till stor glädje även för den som inte arbetar i branschen. Man har nu hittat en mix av föreläsningar, seminarier, musik, kommers och med mycket allvar och mycket humor. Ett lyckat koncept anser socialchef Monica Grahn:

– Det är speciellt kul att det har kommit så många ungdomar på kvällsarrangemangen. Någon sa att det var det roligaste hon varit på någonsin.

Teater Barda åskådliggjorde på ett humoristiskt men tydligt sätt, hur det känns att betraktas som annorlunda, att kallas "brukare", att inte få vara med när andra diskuterar ens angelägenheter och att inte få bestämma över sig själv:

– Jag ville köpa en fin klänning till min flickvän, men personalen sa att jag inte fick. Det är ju mina pengar - tror jag.

Författaren Klas Hallberg föreläste om hur man arbetar mindre och får mera gjort. En föreläsning som också innehöll mycket allvar och mycket humor. En av åhörarna tipsade om att man bör ta på sig blöjor innan man lyssnar på honom:

– Man skrattar så man får kramp, jag kissade faktiskt på mig.

Mängder med miniseminarier pågick, till exempel om missbruk, hitta livskvalitet trots allvarlig sjukdom, matens betydelse för hälsan, att dansa en stund på jorden, men se'n då?

Folkets Hus foajé var fylld med utställningar och försäljningsmontrar, en marknad där man kunde köpa skönhetsprodukter, kläder, glasögon, vapen och mycket annat.

Som om inte allt detta skulle räcka så bjöds det också på förstklassig underhållning av Kingen och alla fick dessutom presenter.