Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bärplockarna lämnade Hoting självmant

Under fredagen åkte Kronofogden ut för att avhysa de bulgariska bärplockarna som hållit till i en grusgrop en mil utanför Hoting.
Men när Kronofogden kom till dit hade bärplockarna redan lämnat platsen.
– Det känns skönt att vi slapp sätta in tvångsåtgärder, att de förstod själva att de var tvungna att lämna, säger Karina Öhrberg, teamledare på Kronofogden.

Annons

I grusgropen syntes inte mycket av det bara någon dag tidigare stått ett tältläger där fler än hundra människor bott.

– Det är en del skräp kvar efter dem, men det är relativt bra städat, säger Karina Öhrberg.

Det var i slutet av förra veckan som markägaren Sveaskog skickade in en begäran till Kronofogden om att bärplockarna skulle avhysas. I tisdags fattades beslutet om avhysning och under fredagen skulle det alltså verkställas. Men då bärplockarna hade åkt därifrån fick Kronofogden endast ägna sig åt dokumentation.

– Vårt uppdrag är nu avslutat, säger Karina Öhrberg.

Men om bärplockarna åker och slår läger någon annanstans, och markägaren vill ha bort dem därifrån, då kan ni bli inkopplade igen?

– Det beror ju på vart i landet de i så fall slår läger, det kan bli vi eller Kronofogden i någon annan del av landet. Det får vi se, säger Karina Öhrberg.