Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnrättskämpe skänker pengar till Grevåkersskolan

Hon blev Årets Barnrättskämpe. Nu skänker hon pengar till Grevåkersskolan.

Det var för drygt en månad sedan som Grevåkersskolans kulturråd fick en oväntad gåva.

Ingrid Kallberg, nyligen utsedd till Årets Barnrättskämpe i Jämtland/Härjedalen, skänkte då sin prissumma på 5000 kronor till skolan.

Lärarna Anki Berntsson och Linda Westermark i kulturrådet tog emot checken tillsammans med skolans elevråd, men det är oklart vad de ska använda pengarna till.

– Så långt har vi inte tänkt ännu, vi får se vad det kan bli framöver. Kanske någon aktivitet som hänger ihop med det Rädda Barnen står för och som handlar om vänskap, fred och gemenskap. Något som våra elever känner starkt för. Att vi fått den här gåvan betyder oerhört mycket för oss, säger Anki Berntsson i ett pressmeddelande skickat från Strömsunds kommun.

Det är Rädda Barnen Jämtland-Härjedalen och Länsförsäkringar som står bakom utmärkelsen Årets Barnrättskämpe.

Ingrid Kallberg har varit engagerad i Rädda Barnen i 47 år och kommenterar utmärkelsen så här:

– Det känns helt fantastiskt. Det är stort att få den här utmärkelsen. Det här är frågor jag brinner för. Vi är en opinionsorganisation, en modig sådan. Vi arbetar utifrån barnkonventionen och sätter barnen i främsta rummet. Att skänka pengarna till kulturrådet kändes självklart. Jag tycker det är viktigt med kultur och genom detta kan pengarna komma många barn till del.