Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnfamiljernas framtidskommun

I Sånghusvallen bor det mest barnfamiljer. Så kommer det fortsätta i hela Åsbygden, åtminstone om man frågar invånarna själva.

Enligt en ny översiktsplan som kan komma att antas av kommunfullmäktige senare i år kommer befolkningsmängden i de södra delarna (Rödön, Krokom och Ås) att utökas med 600 personer mellan 2012–2018. Detta betyder att nya bostadsområden lär byggas, vilket är planer som redan satts i verket och funnits en längre tid.

I Sånghusvallen bor Jörgen Waldemarsson med sin familj som innehåller fyra barn.

– Jag tror att det är främst barnfamiljer som lockas hit. Det är nära till skola och dagis, och samtidigt har man staden på gång- och cykelavstånd, säger Jörgen.

Mia Rinzen som bor i Stallbacken är inne på samma spår.

– Eftersom man vet att det kommer att växa mer vill man flytta hit och bygga hus, antagligen mest barnfamiljer, säger Mia.

Vad tycker du man ska tänka på som politiker?

– En väl fungerande kollektivtrafik, så att man kan bo lantligt och samtidigt ha staden på bekvämt avstånd, säger Mia.

– Även barnomsorg och skola är viktigt, och att man inte har för stora barngrupper så att någon blir försummad. Om barnen trivs i den lilla kommunen när de är små vill de kanske stanna kvar som vuxna, avslutar Mia Rinzen.