Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnens första spark kan så frö

Att ha roligt tillsammans med bollen är grunden. Fotbollskursen My first kick riktar sig till de yngsta och förhoppningen är att ett litet frö ska börja gro.

Fotbollsinstruktör Fredrik Martini blåser i visselpipan för att få barnens uppmärksamhet. Lugnt och metodiskt går han igenom nästa övning. En del barn lyssnar, andra inte. Det spelar kanske inte så stor roll. Det viktigaste är ju som sagt att ha kul.

Tomas Nielsen från Lugnvik har tagit sin dotter, treåriga Tove, till kursen som riktar sig till barn som är tre och fyra år.

– Vi tänkte att det här kunde vara ett bra sätt att introducera vår dotter till idrott. Det är ett bra sätt att träna motorik och samspelet med andra barn, säger han.

Fredrik Martini arbetar i ett företag som heter Coerver coaching vars affärsidé är att lära ut färdigheter i fotboll. Men han säger att det, när det gäller den här åldersgruppen, handlar om så mycket mer än bara fotboll. Samspelet med andra barn och att åka till en träning är minst lika viktigt.

– Det handlar inte bara om fotbollen utan lika mycket om att våga släppa mammas hand och vänta på sin tur, fast bollen är ju alltid med. Det här är tredje tillfället som vi kör och jag kan redan se en stor utveckling.

Som professionell fotbollsinstruktör arbetar Fredrik Martini även med äldre barn och enskilda föreningar. Men när det handlar om kurser för de allra yngsta handlar det mest om att barnen ska få ha kul. Men en bonus är förstås om det föds ett intresse för framtiden.

– De här träningarna kanske kan så ett första frö hos några av barnen som gör att de vill fortsätta med fotbollen, säger han.