Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnens bästa går före kvinnofälla

Vi i Miljöpartiet har alltid försökt att driva frågor utan tanke på om de är höger eller vänster.

Ta en fråga till exempel vårdnadsbidraget. Enligt sossar och vänster är det en kvinnofälla. Rakt av är man emot ett sådant bidrag. I de allra flesta kommuner där vi sitter tillsammans med alliansen så har vi varit med och infört vårdnadsbidraget. Varför då kan man fråga sig.

På vårt riksplan har frågan om att ge föräldrar längre tid till att vara hemma med barnen innan de börjar på förskola eller hos en dagbarnvårdare drivits utan någon framgång i sammarbetet med sossarna. En sådan förlängning av föräldrapengen hade naturligtvis varit det bästa eftersom man då fått en rimlig ersättning för att kunna vara hemma. Nu har vi inte den makten att införa en sådan förbättring. Varför en förlängning av att föräldrarna kan vara hemma är bra är som vi ser det att barn upp till dess att de är två till tre år mår bra av att vara hemma. Barnen i den åldern har inte lika stora behov av kommunikation med andra barn som de får när de är något äldre.

Vi har ett barnfokus i den här frågan och tycker att det går före en förväntad kvinnofälla. Är då om man har barnfokus eller jämställdhetsfokus en höger/vänsterfråga. Jag har svårt att se det så. Nej enligt min syn går barnens bästa före en eventuell kvinnofälla. Ni får väl kalla mig antifeminist i den här frågan det kan jag stå för.

Tomas Lönneborg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel