Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnen slog volter av glädje i Skålan

Det var glada barn och full fart när Skålans bygdegård förvandlades till en gymnastikskola.
– Jag tycker att gymnastik är jättebra, barnen kommer i rörelse och får energi, säger Åsa Karlström Sivertsson, huvudansvarig.

Ledarna för gymnastikskolan tränar själva truppgymnastik till vardags i Järfällagymnasterna, Stockholm. Emma Stolt, lillasyster Milla Stolt och deras familj har ett lantställe i trakten där de brukar vara en hel del under somrarna. Så när Åsa Karlström Sivertsson kom på idéen om att orten skulle ha gymnastikskola i sommar visste hon vilka hon skulle höra av sig till.

– När jag kom på det här så visste jag redan hur duktiga tjejerna är på det de gör, så fick de med sig några av sina kompisar upp hit, Åsa Karlström Sivertsson.

Gruppen med barn som medverkar i gymnastikskolan är i åldrarna 7 till 13 och det är cirka 25 stycken som är med under passen som pågår fram till på fredag.

– Tanken är att de under veckan ska ha roligt och kanske få ett intresse för gymnastik, säger Emma Stolt.

– Och att de ska få lära sig grunderna riktigt, fyller Sarah Juhlin in med.

Ledarna har själva ägnat många år åt gymnastik, allt mellan sju till tolv år. De har gjort i ordning flera olika stationer i en av bygdegårdens salar. Där får barnen testa på att göra allt från att stå på händer till att göra volter. Vissa av barnen har tidigare erfarenheter från parkour (man hoppar, klättrar eller på andra vis tar sig över olika hinder) eller cheerleading, men de flesta saknar tidigare erfarenhet av truppgymnastik.

– Vi har gjort lite olika övningar med dem på förmiddagen, som de nu ska få träna vidare på, säger Emma Stolt.

En av anledningarna till att gymnastikskolan blev av är att om barnen vill testa på gymnastik under fritiden i vanliga fall får de åka en lång väg.

– Vill de göra detta så får de ju åka ända till Östersund, det är ju en väldigt lång sträcka att pendla. Så att gymnastikskolan blev av är ju jätteroligt, så får man ju hoppas på att det här kanske kan fortsätta längre fram, säger Åsa Karlström Sivertsson.