Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Barn växer av att inte curlas så mycket"

Tonårssystrarna Moa och Alva Eliesersson passade sin lillebror Olle på ett exemplariskt sätt när mormor fick förhinder och föräldrarna skulle resa bort över en helg. Det vill mamma Linda Eliesersson uppmärksamma med en vacker LT-bukett.

"Jag vill nominera mina tonårstjejer som ensamma fick ansvara över lillebror, 5 år, i tre dagar och två nätter över en helg då mormor efter en akut höftoperation inte kunde åka 80 mil för att ta hand om de tre barnbarnen...Vill ge min kärlek och tacksamhet som mamma till mina barn så att vi kunde flyga till Stockholm"

Så lyder bland annat motiveringen som Linda Eliesersson skickat till Länstidningen.

Och det är en stolt och väldigt glad mamma som får överräcka buketten till 15-åriga Moa och 13 åriga Alva i villan i centrala Järpen.

– Mormor bor i Lidköping och trodde att hon skulle klara av att åka hit efter operationen men insåg sedan att det inte skulle gå. Då klev i stället döttrarna in och tog ett ansvar som gjorde att jag och min man Kenny kunde åka iväg på vår planerade resa, vår första utan barn, säger Linda som dukat upp med kaffe och kladdkaka.

Linda berättar att de innan resan varit noga med att gå igenom alla rutiner så hon var aldrig orolig att tjejerna inte skulle klara sin uppgift.

– Nej jag litade på dem i skarpt läge och jag tror att barn växer av att inte curlas så mycket, säger Linda som berättar att Kenny och hon fick chansen att strosa på Djurgården, gå på restaurang och besöka Drottningholms slott bland annat.

Hemma i Järpen flöt allt på bra. Alva fick ledigt från skolan under fredagen eftersom förskolan hade utbildningsdag och på eftermiddagen kom Moa hem.

Under lördagen kom en väninna till Linda och hämtade upp barnen som kollade på hästträning på hennes gård. Tjejerna följde mammas riktlinjer till punkt och pricka och hade kontinuerlig telefonkontakt med både mormor och föräldrarna

Morsdag inföll på söndagen och tjejerna överraskade med att städa huset, baka en drömtårta och köpa blommor.

– När vi kom hem stod alla barnen uppklädda och tog emot oss. Jag blev väldigt rörd, säger Linda.