Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barn måste få leka

Om jag tvingade min lilla son att dagarna i ända sitta på gator och torg och låtsas spela dragspel istället för att vara i skolan, hoppas jag att såväl polis som sociala och grannar stoppade det hela. Oavsett orsaken till att jag tvingade min son att sitta där i ur och skur så tänker jag på den skolundervisning han missar. Jag tänker på timmarna av lek med jämnåriga kamrater som varje barn behöver och som han missar.

Nu tvingar jag inte min son till detta men på gågatan sitter regelbundet en man som har ett barn vid sin sida som låtsas spela dragspel. Det barnet får sitta där i såväl solsken som regn i minst lika många timmar som barn i hans ålder har som skoldag. Han missar kompisar, skolundervisning, lekar och vila. Istället får han jobba ihop pengar tillsammans med mannen.

Varför görs inget åt det? Är det för att han antagligen inte kommer från Sverige? Är det för att hans skinn är lite mörkare? Är det för att mitt eller grannens barn är viktigare än han?

Polisen säger att de inte tycker detta är barnarbete. Jag tycker det och det är mig veterligen olagligt oavsett hudfärg eller ursprung. Socialen säger att de har hört talas om denna företeelse men vet inte var den finns fast detta har pågått flera veckor och på samma plats.

Medan polis och sociala har ursäkter får pojken fortsätta vara utan det alla barn behöver. Att han dessutom tvingas se och höra, vad jag tror är hans mamma, sitta på knä och kvida som ett skadat djur, gör inte situationen bättre. Då är inte lösningen på problemet några eller många kronor i korgen.

Jag kommer aldrig att bli kvitt hans ögon som följde en mindre skolklass med barn som kom skrattande hand i hand förbi tillsammans med sin fröken.

Gunnar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel