Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barbro Bengtsson

/

Vår kära mamma, Barbro Bengtsson, har somnat in efter en tids sjukdom, två månader före sin 70-årsdag.

Annons

Hon föddes på Frösön, och när hon var fem år flyttade hon med sina föräldrar och bröder till Örebro. När hon som 18-åring slutat hushållsskolan flyttade hon till Östersund och började jobba på Hotell Jämteborg. Efter några år fick hon jobb på Handelsbanken och träffade vid den tiden också sin blivande make, Ragnar Bengtsson.

De flyttade så småningom tillsammans, bildade familj och köpte en gård i Sjöändan, Bräcke. Med några års mellanrum föddes vi tre syskon. Mamma jobbade som växeltelefonist på Furuhagen, som en mycket uppskattad medarbetare. När vi växte upp arbetade mamma deltid för att kunna vara hemma med oss barn så mycket som möjligt. Familjen och hemmet sköttes med största omsorg och glädje. Hon var mycket duktig på att laga mat och baka, sy kläder, väva och handarbeta.

Under många år träffades några väninnor regelbundet och hade syjunta. Andra saker som mamma tyckte om att göra var att dansa, resa och släktforska. Det blev många resor både inom Sverige och utomlands.

Efter 20 års äktenskap skildes våra föräldrar och mamma flyttade till Östersund. Hon började arbeta som läkarsekreterare på barnhabiliteringen. Det var ett jobb som hon trivdes väldigt bra med och hade kvar fram till dess hon drabbade av en stroke 2001. Stroken förändrade tillvaron drastiskt för oss alla, inte minst för henne själv, men trots att mamma blev rullstolsburen och fick svår afasi, så hade hon ändå alltid humöret på topp. Boendet på Lövberga servicehus underlättade i allt det vardagliga. Trots sjukdomen levde mamma ett rikt och aktivt liv. Det blev många trevliga utflykter och cafébesök tillsammans med barn, barnbarn och vänner.

Vi kommer alltid att minnas mamma som den tacksamma, varma, glada och omtänksamma person hon var och med det uttryck som blev hennes eget: "Mycket bra!"

Barnen

Mer läsning

Annons