Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara problem med (RD)

Kommunen har inga lån, investeringar görs med egna medel. Arbetslösheten är ett bekymmer . I projektet, På Väg, har 122 ungdomar gått ut i praktik, studier eller arbete. Vi har bidragit till att Kraftcentrum kunnat anställa ett 20-tal personer. Ett 40-tal personer pensioneras per år de närmaste tio åren enbart inom kommunens verksamheter, generationsväxling kommer även inom näringslivet. Vad gäller befolkningsutvecklingen så väljer Rd siffror ett enskilt år. Från 2010 visas en utplaning av befolkningsminskningen. Om vi inte haft inflyttningsprojekt skulle statistiken vara sämre. Ekonomin är ansträngd på grund av 6 miljoner mindre i skatteutjämning och höga kostnader i socialtjänsten, nedskärningar i ytterområden är inte aktuellt. Under åren har vi satsat 11 miljoner till bredband, avgiftsfri kulturskola, fler sommarjobb till unga, återupprättat arbetsmarknadsenhet, påbörjat arbetet med en ny sporthall i Strömsund.

Vi tror på en positiv utveckling i Strömsunds kommun. RD väljer att fokusera på problem. När Trafikverket meddelar att Havsnäsvägen ska upprustas misstänker ni att det inte kan stämma. Hur ska ni utveckla kommunen när ni fokuserar på problem i stället för möjligheter?

Gudrun Hansson (S) Susanne Hansson (S), Kommunalråd i Strömsunds kommun

Fotnot: Ett mer utförligt svar finns på ltz.se/debatt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel