Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara fyra tider för träning – ilska i ÖFK

/
  • Kalle Björklund vill inte ta strid med Jamtetten, men menar att ÖFK behöver fler och längre träningspass i ÖP-hallen.

Irritationen är stor i ÖFK sedan klubben bara fått totalt fyra tider för vinterträning i ÖP-hallen.
– Det är så löjligt att jag knappt orkar prata om det, säger ÖFK:s Daniel Kindberg.

Annons
Kindbergs ilska har samma grund som i fjol, då ÖFK och ÖDFF plötsligt fick kraftigt försämrade träningstider. I fokus står hallbolaget Jamtetten – som äger ÖP-hallen och där Ope, IFK Östersund och Frösön är bärande klubbar.
I fjol vid samma tidpunkt reagerade Kindberg starkt och menade att det var orättvist och fel att lag från division 3 och 4 gick före ÖFK.
– Det finns en aktiebolagslag som styr hur man bedriver en verksamhet. Till exempel hur du agerar mot en annan aktieägare – och vi är aktieägare, sa Kindberg då.
Situationen har inte förbättrats.
– Vår förening har fått tre-fyra tider i vinter. Det är så löjligt att jag knappt orkar prata om det. Man blir bara bestört över hur de resonerar, säger Kindberg.
ÖFK tvingas därmed justera sina tankar på vinterträning.
– Vi får springa och hoppa mer istället för att träna teknik. Så länge de har den attityden har vi lärt oss att acceptera läget. Det är ingen idé att prata med dem.
Kan J/H:s Fotbollförbund agera påtryckare?
– Nä, de kan inte göra något, även om de vill.
ÖFK-tränaren Kalle Björklund har samma åsikt som Kindberg, men vill inte utmana Jamtetten på nytt. Därför gick han inte vidare med exakta önskemål om tider i ett möte nyligen med bolaget.
– De (Jamtetten) vill inte ha det i tidningen igen. Jag vill inte tjafsa. Men det är förmyndarskap att tala om vilka som ska träna, seniorer eller ungdomar. Det är upp till varje klubb att bestämma fördelningen av tider inom klubben.
ÖFK A får bara tre tider i veckan i ÖP-hallen, från november till februari. Det är dessutom tre kortpass på 75 minuter.
– Det är för lite. Och efter jul behöver vi mer. Jag vill framförallt ha längre pass, säger Björklund som menar att hela problemet speglar sig i kvaliteten på länets fotboll.
– Det vore väl bättre om några lag fick träna mycket. Om vi ska bli bättre måste vi träna mer.
Hur kommer ÖFK A att drabbas?
– Vårt lag är så ungt och om vi använder tiden rätt... jag tror våra unga spelare behöver styrka och uthållighet. Och det är trots allt bara sex veckor (från 1 januari–15 februari), säger Kalle och försöker vara positiv.
"Janken" Holm är styrelseledamot i Jamtetten AB. Han tycker inte att bolaget gjort fel.
– ÖFK har fått de tider som de begärde. De fick välja tider först. Jag uppfattade att Kalle och vi skildes åt som vänner efter mötet.
Kan ni gensvara på ÖFK:s önskemål om fler tider?
– Det finns alltid möjlighet till diskussioner och att föra ett resonemang.
Fotnot: ÖFK kan vid gynnsamt väder träna på Jämtkraft Arena fram till 30 novemer. Därefter stängs anläggningen. Den öppnas igen 15 februari.

Mer läsning

Annons