Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara att kapitulera inför Unefäldts nya

/

Annons

Gösta Unefäldt är en flitig författare. Det här är hans sjätte bok bara under 2000-talet och sammanlagt har det blivit 18 titlar. Dessutom har han tilldelats en hel del priser för bästa kriminalroman.

I Den röda nyckeln figurerar förstås Bo Kronberg som har varit med i alla böckerna om polisen i Strömstad. Han är en gammal och kär bekant som vi kunnat följa i karriären från kommissarie till chef. Han är ganska trött numera och oroar sig mycket över åldersskillnaden mellan honom och den mycket yngre hustrun, Pernilla Bitén. En annan kär gammal bekant är den gemytlige Evald Larsson som jobbar för fullt men som klantar till det på gammalt kärt manér, fattas bara annat!

Det är bara att sträcka upp händerna i vädret och ge sig inför denna både spännande och roliga bok med rapp dialog. Det mesta tilldrar sig i en rättssal, men det blir aldrig tråkigt, vilket jag befarade. Samtidigt sker en del våldsdåd parallellt med den aktuella rättegången. När lösningen kommer närmare inser man till slut att nyckeln är en nyckel...

Språket flyter och Unefäldt skriver med värme och känsla och inte så lite humor. Det är lätt att fnissa till mellan otäckheterna, men författaren tappar aldrig greppet om läsaren, därtill är han för kompetent.

Det är absolut en av Gösta Unefäldts bästa böcker på senare tid!

Annons