Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara 33 elever till Härjedalens gymnasium

Det är bara 33 elever som valt program på Härjedalens gymnasium i första hand. Detta innebär dock inga förändringar i programutbudet, enligt Leif Nilsson, ordförande i nämnden för bildning, fritid och kultur.

I nuläget har gymnasieskolan i Sveg 33 nya elever som ska komma till uppropet på torsdag. Siffran kommer med säkerhet att bli lite högre.

– Det tillkommer flyktigelever men hur många vet vi inte just nu, säger Kerstin Roslund på skolans expedition.

Leif Nilsson (S) ser ingen anledning till några drastiska förändringar.

– De program vi har ska vi ha och det brukar alltid tillkomma ett tiotal elever av olika anledningar.

Nilsson säger vidare att det även i år är så att hälften av Härjedalens förstaårselever har valt Sveg och andra hälften annan ort utanför kommunen.

– Visst vore det önskvärt att vi kunde behålla fler men konkurrensen är hård. Ungdomarna blir alltmer flexibla och de väljer program som vi inte har, säger Leif Nilsson.

Till nästa läsår anser Leif Nilsson att det är läge att se över utbudet av program.

– Vi ska inte ha färre program, jag tror hellre att det är möjligt att vi lägger till något. Vi har ju både ny gymnasierektor och ny skolchef så det är möjligt att de har bra synpunkter som vi kan diskutera, säger Leif Nilsson.