Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Banoffeetårta

8 bitar
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Fyllning och garnering:

4 bananer
1 tsk saft av pressad citron
4 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
400 g kolasås

Garnering:

25 g mörk choklad
1,5 dl krispigt chokladgodis, till exempel Maltesers eller M&M.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 30 min. Låt svalna. Dela kakan i tre bottnar. Mosa bananerna och tillsätt citronsaften. Vispa grädde och vaniljsocker till ett fast skum. Bred kolasås, grädde och bananmos på två av bottnarna men spar en tredjedel del av grädden och kolasåsen. Lägg ihop de tre bottnarna. Bred på resterande grädde och ringla över kolasåsen. Riv chokladen grovt och krossa godiset. Strö det på tårtan. Receptet kommer från Arla.

Annons