Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bankskatt - ett förslag i tiden

Socialdemokraterna vill finansiera de minskade barngrupperna i förskolan med en bankskatt. Det är ett utmärkt förslag. Givetvis finns en risk att bankkunderna får stå för en del av notan, men att säga att bolånekostnaderna kommer att stiga för att bankerna får betala fyra miljarder mer i skatt är att måla fan på väggen. Bankerna gör groteska vinster. Det finns stora marginaler att ta av.

Förslaget, som för övrigt LO har lagt fram tidigare, är mycket tilltalande. En skärpt beskattning av finanssektorn stämmer väl med de nya vindar som blåser över världen, där ledande ekonomer vill se en beskattning av kapital för att utjämna världens rikedomar.

Att förslaget skulle vara mindre värt för att SD lägger ett liknande förslag samma dag är befängt och bara ännu ett tecken på det hysteriska taktiserandet inom politiken.

Jag säger som Göran Greider: "Man blir glad!"