Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandypremiären satt till 6 december

Östersunds BS får vänta med sin premiär på nya arenan.

– Samma datum gäller som vi tidigare sagt, 6–7 december, berättar Sven Ringvall från kommunen.

Ringvall finns med i projektledningen av den nya isarenan i Östersund. Han berättar att arbetet löper helt enligt planen.

Det premiärdatum som ÖBS hade hoppats på, 15 oktober, är inget han känns vid.

– Det har snackats om datum hit och dit, men det måste ha blivit något missförstånd. Bandyn har haft förhoppningar, men vi har aldrig sagt något sånt. Vårt kontrakt på entrepenaden går ut 30 november. Sedan överlämnar vi uppdraget. Invigning blir 6–7 december.

Är det något speciellt med just det här konstfrysta bygget?

– Nej, en bandyplan är väldigt traditionell. För oss är det nytt att bygga just en bandyplan, men inte för de som lagt rören.

Den sista månaden handlar mest om mindre arbeten. Man ska testa ismaskinen, alla papper ska lämnas över och sedan ska slutbesiktningen göras.

– Vi vill också säkerställa att det finns reservtid om det skulle bli något som händer. Just nu provar vi anläggningen och får fram alla dokument. Sedan är du välkommen till invigningen.