Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Banbrytande insats av Nerpin i Spanien

Frösötjejen och nyblivna proffset Therese Nerpin svarade för en överraskande stark insats i en herrtourtävling i Spanien.
– Äntligen, säger hon efter tiondeplatsen och de första prispengarna.

19-åringen har bestämt sig för att göra en kraftfull satsning i år, med målet att så smått kunna börja försörja sig som golfspelare.

Just nu befinner sig Therese i Spanien där hon tävlar på en herrtour i tre veckor. En synnerligen tuff uppgift.

Trots att hon alltså bara möter herrspelare har Nerpin börjat sin nya satsning på ett överrskande starkt sätt. Vid en tävling som avslutades under måndagen, mot bland annat en del Europatourspelare, gick Nerpin in på mycket stark tiondeplats.

Framföra sig hade Therese nio killar, varav fyra engelsmän. Svenskan slutade på 70 slag, minus 2. Vinnande Matt Haines, England, hade 63 slag under sin sista dag.

– Jag är så nöjd och lycklig. Jag fick dessutom ta emot mina första prispengar som proffs och bara det är fantastiskt, skriver hon på sin facebooksida.

Nerpin, som till vardags spelar för Storsjöbygden, var framför allt nöjd med att komma topp-10 i en tävling där motståndet var enbart herrar.

– Det är stort för mig. Jag känner att det kommer att bli ett bra år, säger hon.