Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bananstart i Badhusparken

Electric Banana Band

Badhusparken

Torsdag, 19.30

Betyg: 4

Hela badhusparken omfamnade Electric Banana Band. Härligare start på årets Storsjöyra har då jag svårt att tänka mig. En riktig bananstart med andra ord.

Jag glömmer aldrig första gången jag såg bandet på TV. 1980 var jag tretton år och fattade med en gång tycke för dessa skönt svängande killar. Det är samma känsla som kommer inom mig idag. Äkta och sann spelglädje väller fram från scenen i Badhusparken. Det enda trista är att när konserten börjar är det lite klent med publik. Många stod med sina barn i biljettkö, det går ju att ordna i förväg. Bananbandet, som vi säger hemma, har ett fast grepp om publiken, som strömmar till under den dryga timme de spelar. Sjutton låtar serveras i ett lagom rappt tempo varvat med sköna berättelser, förklaringar och instruktioner. Bäst är Klasse Möllberg joddelskola, han verkligen kan lära ut joddlingens ädla konst. Janne "Zebran" Schaffer berättar för LT efter spelningen att han alltid tar med de bästa musikanterna på turné. Jag fastnar för den toksvängige percussionisten Jouni Haapala, makalöst duktig! Kören Los Flamingos piffar upp tillställningen på alla sätt. De sjunger också lead i några av låtarna så Trazan och Banarne får vila sig lite. Alla hitsen från snart 35 år är med. Electric banana band, Electric banana tajm, Tropical fruits, Min piraya Maja, Var som en anka, Batterilåten, Man måste bry sig om hur ungarna mår, Banankontakt och Zwampen. Publiken är med hela tiden men under Trazan på middag märks det att de yngre i publiken inte riktigt fattar galoppen. Men vad gör väl det när två sprillans nya låtar körs. Dis-Ko en houseig discolåt och den i valtider så passande Banarne for president. Banarne får min röst helt klart. En eloge till Jan Ugglan Ugand som rattade ljudet på bästa sätt för både små och stora öron.

Johannes Adolfsson