Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Banankontakt” – klimatsmart för hela familjen

/
  • Andreas Nilsson, Mari Götesdotter och Nassim Al Fakir medverkar i klimatsmarta musikalen ”Banankontakt”.Foto: Anna Huerta

I djungeln är det skönt att vara. Trazan, Banarne och de andra njuter av livet bland regnskogens träd och frukter. Ända tills fröken Öken kommer och börjar brer ut sig...

Annons

Musikalen ”Banankontakt” bjuder på glad underhållning med ett allvarligt budskap för alla från fem år och uppåt. Den är skriven av radarparet Janne Schaffer och Lasse Åberg, och i rollerna ser vi Marie Götesdotter, Andreas Nilsson, Nassim Al Fair och Ayla Kabaca – de två sistnämnda välkända från tv för alla som är i Bolibompa-åldern.

Musikalen turnerar runt landet i ett samarbete mellan Riksteatern och Naturskyddsföreningen och nästa lördag kommer den till Storsjöteatern i Östersund.

I anslutning till föreställningen blir det Öppet hus med en massa aktiviteter på teatern. Naturskyddsföreningen, Fält-biologerna och Natur- snokarna finns på plats och informerar om natur och miljötänk i stort och smått. 

Det blir tipsrunda och ansiktsmålning, lokala aktörer visar upp ekologiska varor och det kommer att serveras krav- odlad frukt och varm dryck.

– Dessutom är alla barn välkomna att ta med konstverk som de gjort av återvunnet material. Vi hoppas på en stor och fantasifull utställning, säger Östersunds Teaterförenings Lisa Engman, som håller i arrangemanget tillsammans med Anneli Kent från Naturskydds-föreningens Östersundskrets.

Anneli Kent berättar att hon inte var sen att nappa när teaterföreningen kom med erbjudandet om samarbete kring ”Banankontakt”.

– Det här är ett nytt och spännande sätt för oss att nå ut med Naturskyddsföreningens budskap. Med teaterns hjälp är det lätt att väcka engagemang.

– Och jag kan garantera att ”Banankontakt” är en föreställning som går hem. Jag såg smakprov ur den vid en sammandragning i Stockholm i höstas och tyckte den var jättebra.

Mer läsning

Annons