Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Baluns dukar upp i Badhusparken

Hur mycket du vill helt gratis. Det låter kanske för bra för att vara sant, men sant är det. På onsdag kväll dukar Baluns upp en stor kulturbuffé på utomhusscenen i Badhusparken.

– Jag hoppas på kulturell kärlek och bra väder, säger Åke Edholm.

Nedräkningen för studenterna har börjat och går i en rasande fart mot fredag. Baluns har länge tänkt att det skulle vara kul att erbjuda något kul i samband med studentveckan och nu gör de alltså slag i saken. Men givetvis är också alla utan vit mössa välkomna att ta för sig av musikaliska rätter som Cujo is a Cat, P-Danjelsa, Kape/Diem, Trumvärk & Slagord och Såkel & Konsistens. De banden gör alla längre framträdanden under kvällen. Det ska vara lätt att ta del av, säger Baluns ordförande Åke Edholm, som tycker att de offentliga rummen i Östersund borde nyttjas mycket mer.

– Vi har tänkt hålla på i fem timmar och fylla ut övrig tid med en blandad kompott av estradpoesi, modern scenkonst och singer/songwriters med mera. Vilka de namnen blir är hemligt ännu och får ses som överraskningar på buffén, men jag kan avslöja att både Anna Pollak och Åsa Skytt framträder och det ser jag verkligen fram emot, fortsätter han.

Baluns, som i dagsläget har 600 medlemmar, fortsätter därmed att jobba aktivt för att bredda det lokala kultur- och nöjeslivet. Under våren har man tillsammans med Kreativ explosion och Klubb Sam bland annat etablerat en öppen scen under namnet Gör't. Konceptet kan man inte kalla för något annat än en given succé. Åke Edholm hoppas att kulturbuffén precis som Gör't ska locka människor i alla åldrar och att fler ska upptäcka graden av kreativitet som frodas i länet.

Robin Lindqvist och Alexandra Lindqvist i Cujo is a cat är först ut och framträder redan på eftermiddagen. Duon släppte nyligen sitt andra album ”In memory” där allt är skapat hemma i parets hem. Låtarna ”Ragnar” och ”Goddess on a highway” är inspelade under en kväll i glada vänners sällskap.

– Det som är unikt med oss är att vi gör allt samtidigt, det enda som möjligen kan tillkomma i efterhand är kören. Annars är allt liveinspelat, det är roligt eftersom man blir mer på alerten. Samtidigt krävs det ju också att man sätter det. Det är lite nervöst, säger Alexandra, som också berättar att Cujo is a cat kan vara aktuella som ett fast afterski-band i Åre nästa vinter. Mer om det får vi säkert höra efter sommaren.