Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Balans i ekonomin – men till vilket pris?

Varför ska vi ha ett stort och dyrt landsting och betala massor av skatt till när vården bara försämras. I landstinget sitter två direktörer och 55 ledamöter, plus alla andra, vad dom nu gör? Vilken styrelse har det? Dessutom alla konsulter.

Nu klappar man sig för bröstet och tycker man gjort det bra, när man fått till lite balans på ekonomin, men till vilket pris?

Hur många självmord har detta lett till på psyket?

Det har gått så långt att flera duktiga läkare som jobbat på våra hälsocentraler i många år, och som fått oss patienter att känna sig trygga, nu slutar. De klarar inte av landstingets direktiv.

En kommentar till detta, från Karin Strandberg Nöjd, under valrörelsen var ”att det är bra med lite rörlighet”. Vilken tröst för alla. Vi hade i stället velat få höra vilken reserv av läkare hon hade att sätta in.

Återigen står vi väl här med stafettläkare, och hur är det ekonomiskt?

Patienten i centrum kan vi glömma, likaså visionen om att ha samma läkare. Doktor Per Malm har under några år haft en tjänst, där man tillsammans med en sköterska gjort hembesök till gamla och sjuka som har det svårt för, eller som inte klarar av, att ta sig till hälsocentralen. Nu ska denna tjänst läggas ned, trots att det blir billigare än att åtgärda det på annat sätt.

Var finns logiken?

En orolig människa mår ju sämre och blir fortare sjuk. Hur mycket prestige ligger bakom besluten i landsting och kommun?

Var tar alla pengar vägen som sparas in? Det borde vara motsatsen till vad vi upplever i dag. Går pengarna till lyxfällan i Bryssel, som bir större och större. Eller går de till någon annan lyxfälla?

Orolig pensionär

J Varför ska vi ha ett stort och dyrt landsting och betala massor av skatt till när vården bara försämras.

Orolig pensionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel