Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bakugan Battle Brawlers

/
  • Är man ett Bakugan-fan i rätt ålder så är det garanterat häftigare än det verkliga brädspelet.

(Activision)

Ålder: 7+

Format: Multi

Genre: Bräd- och kortspel

Annons

Betyg: 3 Bakugan behöver knappast någon presentation för dagens ungar i sjuårsåldern, eller deras föräldrar. Om du inte känner till det så är det en slags blandning mellan att spela kula och kortspel.

Bakugan är Pokemon-inspirerade små monster som kan fällas ihop till en kula, som sedan ska kastas på ett portalkort på spelplanen. Hamnar motsåndarens monster på samma kort blir det fight där den som vinner kampen plockar hem kortet. Får man två av sina Bakugans på ett kort vinner man också.

När de små gynnarna fajtas så gäller det att spela ut kraftkort för att slå sin motståndare. Låter det krångligt? Det är det inte. Det handlar om ett ganska enkelt kortspel, men som garanterat är kul om man är ett fan av animén eller leksakerna och spelen. Jag ska villigt erkänna att jag var rätt skeptisk till det här spelet, som antagligen skapats för att sälja leksaker och annat krims krams. Men jag blev faktiskt överraskad. Trots att spelupplägget är väldigt enkelt så spelade jag betydligt längre än väntat. Är man ett Bakugan-fan i rätt ålder så är det garanterat häftigare än det verkliga brädspelet. Här får man ju se sina monster ryka upp i snygg cel-shadead grafik med dunder och brak. Och föräldrar lär bli glada eftersom här kostar det inget att bunkra upp med en hel bunt monster. En överraskning, faktiskt!

Mer läsning

Annons