Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bakterievarning på korttidsboende

Flera fall av bakterien MRSA har påvisats i Östersund. Skärpta hygienkontroller har införts.

Det är Smittskyddsenheten på östersunds sjukhus som har påträffat tre fall av bakterien MRSA på ett av korttidsboendena som drivs av Östersunds kommun.

Två patienter och en anställd på boendet uppges ha fått i sig bakterien.

"Inga nya brukare får flytta in och inga som bor där får flytta därifrån förrän man är klar med provtagningarna", skriver Östersunds kommun på sin hemsida.

– De brukare som man upptäckt bakterien hos, hålls lite avskilda från de övriga och vi har skärpta hygienrutiner. Information till personal, brukare och anhöriga pågår, säger Susanne Isaxon, kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska, MAS.

Det här är MRSA:

"MRSA är en bakterie av typen gula stafylokocker. Den är motståndskraftig, resistent, mot många olika sorters antibiotika. För det mesta orsakar bakterien inte några besvär, men om man får en infektion som kräver behandling finns färre sorters antibiotika att välja mellan än för vanliga stafylokocker" (Källa: Östersunds kommun)