Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bakad potatis med ädelost

Bakad potatis med en sås på crème fraiche, spenat, vitlök och ädelost – festligt och supergott.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

2 st stora bakpotatisar à cirka 300 g

150 g bladspenat

2 st vitlöksklyftor

1 msk smör

125 g gräddädel

1 dl lätt crème fraiche

1⁄2 tsk salt

1 krm svartpeppar

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen i halvor. Baka i nedre delen av ugnen tills de är mjuka, 45-60 minuter. Tina eventuellt spenaten och pressa ur vattnet. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och spenat i smör i en stekpanna. Grovriv ädelosten och rör ihop med crème fraiche i spenaten. Gröp ur potatisarna men spara skalen. Mosa potatisen och rör ner i spenatröran. Salta och peppra. Fyll skalen och baka dem i övre delen av ugnen vid 250 grader cirka 10 minuter. Receptet kommer från Arla.