Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bakad potatis med ädelost

Bakad potatis med en sås på crème fraiche, spenat, vitlök och ädelost – festligt och supergott.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

2 st stora bakpotatisar à cirka 300 g

150 g bladspenat

2 st vitlöksklyftor

1 msk smör

125 g gräddädel

1 dl lätt crème fraiche

1⁄2 tsk salt

1 krm svartpeppar

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen i halvor. Baka i nedre delen av ugnen tills de är mjuka, 45-60 minuter. Tina eventuellt spenaten och pressa ur vattnet. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och spenat i smör i en stekpanna. Grovriv ädelosten och rör ihop med crème fraiche i spenaten. Gröp ur potatisarna men spara skalen. Mosa potatisen och rör ner i spenatröran. Salta och peppra. Fyll skalen och baka dem i övre delen av ugnen vid 250 grader cirka 10 minuter. Receptet kommer från Arla.