Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badvakter räddade barn från att drunkna

/
  • Storsjöbadets chef Joakim Halvarsson berättar att drunkningstillbud är mycket sällsynta på badet men att alla som arbetar har utbildning för att göra hjärt- och lungräddning.

En drunkningsolycka inträffade på Storsjöbadet i går. En liten flicka i femårsåldern hittades livlös i en bassäng men kunde återupplivas genom hjärt- och lungräddning från badhuspersonalen.

Annons

Det var strax efter lunchtid i går som ett barn i femårsåldern hittades livlös i en bassäng i äventyrsdelen på Storsjöbadet.

Det är osäkert hur länge flickan var livlös innan badhuspersonalen kunde påbörja hjärt- och lungräddning.

Några minuter efter att räddningsinsatsen börjat vaknade flickan till liv och fördes senare till sjukhus för vård. Personal på sjukhuset kunde senare under eftermiddagen rapportera att flickan hade fått vissa skador av olyckan men att hon efter omständigheterna mådde bra.

Joakim Halvarsson är chef på Storsjöbadet och ville under gårdagen inte gå ut med några detaljer kring hur olyckan hade inträffat.

– Vi håller på att samla information om det som hänt. Först måste vi få prata igenom det här med personalen och sedan informera alla berörda och föräldrarna, sade han.

Den personal som arbetade i badhuset när olyckan inträffade chockades av händelsen och en krisgrupp bildades. Dessutom kallades ny personal in för att arbeta i stället för sina chockade kamrater. Drunkningstillbud är mycket sällsynt på Storsjöbadet och har bara inträffat ett fåtal gånger under de senaste tio åren.

Joakim Halvarsson säger att krishanteringen kommer att fortsätta framöver.

– Mycket av sådana här reaktioner kommer ju efteråt så vi kommer att fortsätta prata om det som hänt.

Mer läsning

Annons