Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Badklart lagom till Flyktingloppet i april

Det har varit tämligen torrlagt sedan tidigt i höstas.

Men badet vid Frostviksskolan beräknas att nyöppna lagom till Flyktingloppet.

Annons

Tidigt i höstas började Strömsunds kommun att tömma badbassängen vid Frostviksskolan i Gäddede. Men det kommer att dröja några månader till innan hela anläggningen med bassäng, omklädningsrum och duschar är klara att användas.

– Vi planerar gjutning av grundplattan den andra eller tredje januari. Sedan blir det stomresning och takresning eftersom, säger Lars Melander, kommunens ansvarige för bygget.

Själva bassängen kommer dock inte att röras i nämnvärd utsträckning utan där är det badvattenreningen som ska ses över.

– Det är en bra bassäng. Det finns små saker att göra, men den är fräsch.

Nybygget kommer bland annat innehålla ett nytt omklädningsrum och nya duschar och hela byggpaketet kommer att ligga i samma våningshöjd vilket gör anläggningen integrerad och handikappanpassad.

Förhoppningen är att allt ska vara slutbesiktigat den 28 mars, men Lars Melander flaggar för att det kan bli någon vecka senare.

– Jag har sagt till Frostviksborna att vi inte kan styra över vädret. Blir det riktigt kallt så är det svårt att gjuta och då kan det bli förskjutet någon vecka.

Men det skulle i så fall krocka med vårvinterns händelse i bygden, Flyktingloppet, där startskottet går den 5 april.

– Planen är att man ska kunna använda duscharna och omklädningsrummen till flyktingloppet.

– Badvattnet och den reningen är en sidoentreprenad. Vi har inte klart för oss vad det är för tidplan på det eftersom vi inte riktigt vet vad som måste göras, men vi siktar mot samma mål att badet ska öppnas samtidigt.

Den beräknade kostnaden för ansiktslyftningen är runt 5,5 miljoner kronor.