Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Badhusparken får en ansiktslyftningTill webben när som helst

/
  • Norrut mot Lugnvik ska det bli ett strandstråk som är tillgängligt för alla. Utmed den ska det finnas sittplatser. Parken ska behållas öppen och inbjuda till spontana aktiviteter. Det framgår i idéskissen från Östersunds kommun. Illustration av Gora art & landscape.
  • Sittplatserna kan komma att se ut såhär. Tanken är att förutom att sitta på bänkarna ska det gå att klättra och leka på dem. I idéskisserna från kommunen återkommer lampan Moon walk. Illustration av Gora art & landscape.
  • Delen under bron ska utvecklas till en mötesplats för ungdomar. Förutom den befintliga skateboardrampen har kommunen idéer om att få dit fler aktiviteter. De röda kullarna ska inspirera till cykellek. Illustration av Gora art & landscape.

Badhusparken ska locka fler och bli mer trivsam.
Det är målet med den upprustning av parken som Östersunds kommun jobbar med.

Annons

Upprustningen av Badhusparken är bara inne i startfasen. Men huvuddragen kring planerna finns klara berättar Nicole Lindsjö, stadsträdgårdsmästare vid Östersunds kommun.

Centrala badhusparken ska bli en fin park som det är trivsamt att både vara i och passera genom.

– Ytorna framför scenen ska bli fler, sedan vill vi förnya trädbeståndet och vi vill att caféet ska hamna mer mitt i smeten, säger Nicole Lindsjö.

Under bron ska det bli en mötesplats för ungdomar.

– Vi vill att flera aktiviteter ska mötas där som skateboard, cykling, inlines och klättring.

Det är de mest aktuella planerna.

Men under 2012 vill Östersunds kommun även rusta upp parken norr om bron mot Lugnvik.

– Vi vill att den delen av parken ska inbjuda till spontana aktiviteter som att spela fotboll, säger Nicole Lindsjö.

Utmed vattnet vill de också anlägga ett strandstråk som är tillgängligt för alla berättar Nicole Lindsjö.

Mer exakta riktlinjer för hur planerna ska förverkligas kommer att arbetas fram under våren.

Närmast handlar det om att prata med östersundarna för att höra hur de vill utnyttja parken. Än så länge har kommunen tre grupper i åtanke för att få in åsikter om parkens framtid.

– Vi vill prata med de som passerar genom parken varje dag, både från Frösön och från Lugnvik. Sedan vill vi prata med ungdomar om mötesplatsen under bron, säger Nicole Lindsjö.

Den sista gruppen som det är viktigt att få åsikter ifrån är de som ordnar arrangemang i parken. Men Nicole Lindsjö påpekar att det inte enbart är de som ska få komma till tals.

– Vi kommer även hitta fler samrådsgrupper. Alla i grupper i samhället ska få vara med och diskutera hur parken ska utformas, säger hon.

I maj hoppas projektgruppen kunna presentera ett färdigt förslag för miljö- och samhällsnämnden. Om de beslutar att dra igång ombyggnationen kan arbetet börja i mitten av augusti. För projektet har kommunen avsatt 3,3 miljoner kronor i år.

Mer läsning

Annons