Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Badhusbygget pågår för fullt

Utbyggnaden av badet vid Frostviksskolan har kommit en bra bit på väg och siktet är inställt på en nyöppning i början av april.

Annons

– Uttorkningen på betongplattan kan bli problematisk eftersom torktiden på betong är ett bekymmer i sammanhanget, säger Bengt Henriksson, platschef på bygget.

– Det här styr egentligen hela bygget. Men snickerimässigt är det inga problem, vi gör klart väggar och annat under tiden.

Hantverkarna jobbar på en cirka 200 kvadratmeter stor byggyta och till viss del har man gått in i gamla badet.

– i den nya delen blir det utrymmen för duschar, omklädningar och bastu både för sporthallen och badhuset, säger Bengt Henriksson.

Sedan bilden togs har arbetet med att lägga taket kommit i gång och det gäller att få bygget tätt för värmens skull så betongen torkar. Ambitionen är att det blir nyinvigning i samband med Flyktingloppet.

Kostnaden är beräknat till 5,5 miljoner och innan kommunpolitikerna kom fram till beslut om en nysatsning förekom flera turer kring badet de senaste åren.

Det har varit tal om nedläggning av besparingsskäl och badhuset har hållit stängt en period, på grund av problem med en krånglande styrventil, och skolbarnen har åkt till Nordli för att bada under tiden frågan utretts.