Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Både offer och gärningsmän anhållna

Knivslagsmål slutade med ett mordförsök på Ängegatan under söndagens tidiga morgontimmar.

Fyra män, både offer och gärningsmän, anhölls.

Annons

Händelsen fick polisen att kalla in all extra personal som fanns att tillgå, vid brottsplatsen bevakade vaktbolag avspärrningarna och andra händelser prioriterades ner på grund av mordförsöket.

Inledningsvis ska fem personer ha varit inblandade i brottet enligt polisen. Men senare under söndagen gick polisen ut och meddelade att det var fyra personer som hade varit inblandade och misstänkta för mordförsöket som ska ha startat med ett knivslagsmål.

Hur kommer det sig att det var fem personer först och sedan fyra?

– Det kan ju vara någon som ha blivit avfärd från utredningen, mer än så kan jag inte säga, säger Kjell Johansson, vakhavande befäl under söndags kvällen.

De fyra män som är misstänkta är samtliga i 20-årsåldern och kända av polisen sedan tidigare. Alla fyra, både offer och gärningsmän, anhölls under söndagen.

Händelsen utspelade sig på Ängegatan i Östersund och ska enligt polisen härröra till ett bråk mellan personerna tidigare under kvällen. En av de inblandade, en 23-årig man, ska ha blivit knivhuggen i ryggen. Enligt polisen ska 23-åringen och en annan man ha blivit överfallna av tre gärningsmän.

Nu sitter alltså både, eventuella brottsoffer och gärningsmän anhållna, varav en under söndagen låg på sjukhus för observation.

– De här personerna är kända av oss sedan tidigare. Vi vill gå ut och berätta det så att folk inte tror att det handlar om vanligt folk från allmänheten som blivit överfallna, säger Lars Ragnvaldsson, vakthavande befäl under söndags förmiddagen.

Vad är de kände för hos er, vad har de tidigare gjort?

– Det vill jag inte kommentera.

Är det här en gänguppgörelse?

– Det kan jag inte kommentera, vi måste reda ut det här först.

Polisen höll et flertal förhör under söndagen med inblandade och brottsplatsen undersöktes av tekniker. Föremål har tagits i beslag men vad det är för föremål ville inte polisen gå ut med under söndagen.

Varför rubricerar ni händelsen som ett mordförsök?

– Det är en kniv inblandad och ett knivstick på fel ställe kan skada oerhört. Sen kan rubriceringen mycket väl ändras längre fram men det är vad vi har satt nu. Misshandel känns inte riktigt riktig, säger Lars Ragnvaldsson.

På brottsplatsen på Ängegatan var det en lugn stämning som rådde under söndags förmiddagen. En stor del av gatan och innergården där händelsen också hade ägt rum var avspärrat. Men trots blodspår på flera håll, även på Brunflovägen, var det ingen av de boende som LT pratade med som hade sett eller hört något från händelsen.