Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäddat och klart för 320 personer

Stans skolor får i veckan agera husrum för närmare 320 spelare och tränare som behöver någonstans att sova under Storsjöcupen.
– Det är knökfullt i varenda skola, säger Lars-Erik "Ludde" Lundström, säkerhetsansvarig på Storsjöcupen.

Mycket ska stämma och det finns många regler att rätta sig efter när boende till deltagarna ska ordnas.

– Exempelvis får de inte ha med sig madrasser som är mer än 90 cm breda, annars ryms inte alla. Ett år hade vi deltagare som hade med sig madrasser på två gånger två meter, då rymdes det knappt några i den sovsalen. Det måste också alltid vara fri passage ut ur salarna, säger Lars-Erik "Ludde" Lundström.

Med så många sovplatser och skolor att hålla reda på är det inte konstigt om det ibland dyker upp hinder i vägen.

– Renoveringar är sådant som kan skapa lite hicka för oss, men det brukar gå att lösa och många byggherrar är väldigt överseende och väntar ofta med att renovera tills cupen är över.

Det är nionde året i rad som Lars-Erik "Ludde" Lundström arbetar med säkerheten på Storsjöcupen och han känner sig ha läget under kontroll.

– Det känns bra, nu är det mycket småfix såhär i sista minuten. Bland annat kollar jag så att det finns brandvarnare i vartenda klassrum där folk ska sova, säger han.

Varje dag under cupen åker också räddningstjänsten runt och kollar till skolorna och gör stickprovskontroller för att se att allt sköts.

– Det får inte vara klädlinor som hänger tvärs över rummet till exempel.

Lagen som kommer ofta har önskemål om var de vill sova. Något som Storsjöcupen försöker tillgodose så gott det går.

– De känner till området sedan innan och vet hur de ska ta sig till de olika fotobollsplanerna, så det blir ofta att de önskar bo på samma ställe som de bott tidigare, förklarar Lars-Erik "Ludde" Lundström.

Flest lag bor det vid skolorna på Stadsdel norr, runt 45 stycken. 30 lag bor på Östbergsskolan och 30 lag på Palmcrantzskolan. Även på parkeringarna runtom skolorna blir det fullt, eftersom många föräldrar till deltagarna passar på att följa med och slår då läger på parkeringarna.