Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bad Hands

”Take the money and run” (Bolag Nons)

Annons

Betyg: 4 Per Nordmark är en återkommande doldis som spelat i bland annat Fireside och Hets. Som slitit trumskinn bakom både Kristofer Åström, Christian Kjellvander och Britta Persson (som han även producerat).

Nu är det alltså dags för soloprojektet kan man tänka. Men Nordmark ställer sig inte längst fram i ljuset utan lägger all sin energi på att bygga upp en explosiv och spännande spretig dansskiva med gäströster som David Sandström, Nina Kinert och Those dancing days-sångerskan Linnea Jönsson.

Bland de bästa överraskningarna finns också Howlin’ Pelle från The Hives och Nicke Andersson från Hellacopters som gör duett i ”Kick You Out”. Men Nina Kinert sopar mattan med alla andra gästspel i titelspåret ”Bad hands”, en solklar singel som biter sig fast redan efter första lyssningen. Nordmark har fingertoppskänslan för det råa, punkiga soundet som behövs för att lyckas med en så attitydbaserad prestation som Take the money and run är. Med taggiga synthar och hamrande gitarrer. Bakom texterna gömmer sig ångestutbrott, uppgörelser med relationer och sprängkraftig glädje.

Men det är inte bara högt tempo och tryckvågor av känslor. Take the money and run innehåller många andningshål och avslutande ”Sillodill” är filmiskt vacker. ”Ett soundtrack till känslan av att älska livet trots att det regelbundet slår dig på käften”, står det i pressmeddelandet. Ärligt talat är jag knockad av den här skivan.

Annons