Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäckström bakom Washingtonvinst

Annons


Nicklas Bäckström stod i centrum när hans Washington hemmabesegrade Carolina med 5–1 i NHL.

Bäckström och hans ryska kedjekamrater Alexander Ovetjkin och Alexander Siomin var inblandade i Washingtons samtliga mål och tog alla tre platser som matchens stjärnor. Totalt blev det ett mål och tre assist för 20-årige Bäckström.

Ovetjkin, som tidigare i veckan skrev på ett miljardkontrakt, verkar väldigt nöjd med sin situation och berömde sina kedjekamrater. Enligt Ovetjkin kommer Siomin, som nu leder NHL:s poängliga, att bli ligans bästa spelare om han lyckas fortsätta i samma stil. Bäckström stämde in i berömmet av den 28-årige ryssen. Till nhl.com sade han att Siomin är ostoppbar för tillfället.

Backen Henrik Tallinder gjorde sitt första mål för säsongen när hans Buffalo hemmaslog Patrik Berglunds St Louis med 4–3. Tallinders mål var hans första för säsongen. Berglund gjorde ett av St Louis tre mål, totalt har rookien nu gjort fem mål och fem assist vilket placerar honom på femte plats i rookieligan. Där följs han av bland andra Fabian Brunnström på åttonde och Oscar Möller på tionde plats.

Mer läsning

Annons