Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bäckström bakom Washingtonvinst

Annons


Det lossnade rejält för Nicklas Bäckström i NHL-matchen mot Carolina. Förra säsongens succérookie gjorde höstens första mål – och ytterligare tre poäng när Washington vann med 5–1.

-Skönt att få spräcka nollan, det har varit segt länge på det området, säger Bäckström till Expressen på nätet.

I de 14 första matcherna för säsongen lyckades "Bäckis" bara göra sex målpass. På onsdagskvällen lyckades han med allt han tog sig för. Han gjorde ett och passade till ytterligare tre.

-Det är medspelarnas förtjänst. Jag njuter varje gång jag är på isen med Siomin och Ovetjkin, säger Bäckström till Aftonbladet på nätet.

Bäckström och hans ryska kedjekamrater Alexander Ovetjkin och Alexander Siomin var inblandade i Washingtons samtliga mål och tog alla tre platser som matchens stjärnor.

Ovetjkin var NHL:s poängkung i fjol och skrev tidigare i veckan på ett miljardkontrakt för Washington. Men i höst är det kedjekompisen Siomin som toppar poängligan (27 totalt).

-Fortsätter han i samma stil blir han ligans bäste spelare. Som han spelar, som han rör sig, som han kontrollerar pucken – det är otroligt. Man vill göra likadant, säger Ovetjkin till Reuters.

Backen Henrik Tallinder gjorde sitt första mål för säsongen när hans Buffalo hemmaslog Patrik Berglunds St Louis med 4–3. Berglund gjorde ett av St Louis tre mål, totalt har rookien nu gjort fem mål och fem assist vilket placerar honom på femte plats i rookieligan. Där följs han av bland andra Fabian Brunnström på åttonde och Oscar Möller på tionde plats.

Mer läsning

Annons