Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backman dubbelt i centrum när ÖIK vann

Det finns många sätt att fira en födelsedag på.

ÖIK:s Kristoffer Backman fyllde 20 och passade på att bli matchvinnare mot Brunflo.

– Underbart, sa han efter 4–0-segern.

Den rivige högerforwarden verkar gilla derbyn mot Brunflo. Förra gången satte han också två mål.

Då var Backman den stora skillnaden mellan lagen. Hans speed och "rakt-på-mål-stil" skapade de öppningar som behövdes för att ÖIK skulle vända på den matchen.

Det här derbyt fick en annan karaktär. ÖIK satte standarden direkt och pumpade på med stark skridskoåkning och hinkvis med energi.

Den här gången kom ÖIK ut ur egen zon med fart och med ett kontrollerat passningsspel. Brunflo tog sig knappt ut ur egen zon under de fem-sex första minuterna, men några mål blev det inte i perioden. Debuterande hemmakeepern Michael Flückiger stoppade alla skott.

Till slut orkade dock inte ens Luganos utlånade målvakt freda sin kasse längre. Kristoffer Backman skar snyggt in framför mål från ena kanten och vinklade in pucken. En individuell prestation av hög klass.

Mindre än en minut senare kom 2–0. Kalle Johansson tilläts trampa fram i anfallszon och när närmaste Brunfloback inte vågade kliva på, sköt Johansson helt sonika en isare mellan benen på Flückiger.

Kristoffer Backman myste efteråt.

– Vi spelade med självförtroende och vågade göra saker med pucken. Skillnaden mot tidigare är att vi är tryggare i vårt spel.

Är det er fina form som påverkat er?

– Ja, vi har inte så stor press på oss nu och då kan vi tag i matcherna från början. Men det gäller att spela i 60 minuter.

Hur är det att fylla år och samtidigt göra två mål?

– Det är underbart.

Trots klara 4–0 var det ingen "walk in the park" för ÖIK: I början av andra perioden var det så dassigt spel att Markus Åkerblom fick ett våldsamt utbrott.

ÖIK-tränaren tog först en time out och sedan skällde han ut sina spelare så att det ekade i hela Klanghallen.

– Vi hade inte den aggressivitet som jag ville ha, sa Åkerblom som förklaring på utskällningen.

Kanske gav "hårtorken" en viss effekt ändå, även om det dröjde innan målen kom.

Hos Brunflo var det andra raka derbyförlusten. Michael Flückiger var besviken.

– Vi fick en dålig start, men sedan hade vi våra chanser vid 0–0. Hade vi gjort 1–0 hade det nog blivit en annan match.

Hur ser du på din insats?

– Det var inte så lätt. Så här många skott brukar jag inte få och jag brukar inte släppa in fyra mål. I fjol hade jag ett snitt på 2.4. Det här var dåligt. Jag är missnöjd.

Vid sidan av Kristoffer Backman måste vi plussa för Brunflobacken Victor Vängman. 26-åringen är oerhört spelskicklig och har en fantastisk skridskåkning och ett spelsinne av allsvensk klass.